4tESO. Programació i Robòtica. Connectem Scratch al món real amb Makey Makey. TecnoVidal divendres, 29 d’abril del 2016 No Comment

Imatge extreta de Makey-Makey FlickR Image set

La placa Makey Makey és un dispositiu que dóna eixida a algunes de les tecles i cursors d'un teclat convencional. A la seua part frontal estan representats els 4 cursors, així com la barra espaiadora i el botó esquerre del ratolí.
Està basada en el concepte de creació d'un circuit tancat a través d'elements conductors, com nosaltres mateixos. Per això, es poden plantejar moltes dinàmiques de joc i coordinació molt diferents, vegem alguns exemples:



Aprenguem a connectar la placa Makey Makey, seguint la Fitxa de creada pel laboratori ciutadà Hirikilabs (traduïda per mi), realitzem el muntatge i ho connectem al pc/portàtil a través del cable USB. Esta fitxa té llicència CC BY-NC-SA i es pot descarregar (en pdf)


Ara arriba el moment de connectar els vostres programes fets a Scratch amb el món real i fer-los interactuar amb qualsevol element conductor del corrent elèctric que se vos ocórrega. Esta és la activitat proposada.

Ací vos deixe alguns enllaços de consulta per a desenrotllar la vostra creativitat:

Guia d'inici ràpid Makey Makey. ANG
Educació i diversió CENFOR. Molts recursos.
Cacharreando Makey Makey.
ScolarTIC. Jugamos con Makey-Makey.
Makey Makey - Piano.

Youtube. MaKey MaKey Music Examples.
Youtube. MaKey MaKey Music Examples Vol 2. 
Youtube. Makey Makey GO: Invent Everywhere, Invent Now!

Estudi Makey Makey a Scratch.
Estudi Makey Makey a Scratch. Games +.
per Antonio Vidal

Antonio Vidal es professor de Tecnologia. És un autodidacta convençut, apassionat per la tecnologia, la programació, la robòtica i el món MAKER.

Segueix-me al Twitter |

No Comment